Caravana slujbelor pentru asistenţi medicali a poposit la Iaşi

Târgul periodic Careersinwhite  a ajuns la Iaşi, în weekendul care tocmai a trecut. Duminică, asistenţii medicali interesaţi să ia pulsul pieţei muncii au avut ocazia să vadă care sunt cerinţele angajatorilor. Evenimentul a avut loc la Casa de Cultură a Studenţilor şi a reunit 16 firme, atât din ţară, cât şi din străinătate. Dacă pe plan autohton angajatorii au fost reprezentaţi de clinici private din Vatra Dornei şi Rădăuţi, pe plan internaţional au fost prezenţi reprezentanţi ai firmelor de recrutare pentru piaţa belgiană, germană, engleză şi scandinavă.

Cei care şi-au propus să lucreze peste hotare au nevoie de cunoştinţe solide de limbă. Necesarul solicitat de angajatori este de minim nivelul 2 al limbii germane, franceze, sau engleze. “Sezonul acesta s-a înregistrat o cerere mare pentru asistenţii medicali, mai ales pentru UK, dentişti şi pentru medici specialişti. Mai nou, au început să apară job-uri pentru ţări precum UAD, Qatar, Canada, USA, Australia. Nu au fost neapărat la târguri astfel de cereri, dar au început să apară job-uri la noi pe site”, a declarat Dumitriţa Mihai, specialist marketing în cadrul Careers in white Internaţional.
În ceea ce priveşte ţări precum Danemarca, Norvegia sau Suedia, singura firmă prezentă la târg ofera gratuit cursuri de limbă. Acestea se desfăşoară în Barcelona sau Budapesta, pe parcursul a minim patru luni, perioadă în care este asigurată locuinţa solicitanţilor şi se asigură o diurnă. Obligaţiile beneficiarilor n-au fost specificate de către reprezentantul firmei spaniole reprezentate la evenimentul desfăşurat la Iaşi.
Următorul eveniment va fi un târg de cariere online, care va avea loc  în perioada 30 noiembrie – 20 decembrie, pe site-ul  www.careersinwhite.com
Candidaţii vor putea accesa târgul de oriunde au conexiune la internet.

4 comentarii la “Caravana slujbelor pentru asistenţi medicali a poposit la Iaşi

  1. asistent Autor postare

   Daca va orientati spre Norvegia veti avea nevoie sa stiti norvegiana, la nivel mediu. Engleza nu mai este acceptata sau este acceptata foarte rar.

 1. Alina

  Buna,

  Sunt asistent medical generalist,si ma intereseaza mai multe informatii la cum se poate obtine un job in acesta profesie in Norvegia.

  Multumesc

  1. asistent Autor postare

   Cautati pe prima pagina informatii. Veti gasi date despre ce acte aveti nevoie, care sunt pasii de urmat, pretul aproximativ al chiriilor etc. Cat despre cerintele angajatorilor, ele difera de la angajator la angajator dar, in mare, va puteti face o idee urmarind anunturile postate aici. Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.