Vești bune pentru asistenții medicali care lucrează în Norvegia

O comună din Lofoten oferă asistenților medicali o leafă cu până la 40.000 de coroane peste media națională. Sindicaliștii speră ca acest lucru să încurajeze și alte primării să ia aceleași decizii. De altfel, este demonstrat că unul din cinci asistenți medicali renunță la meserie după maxim 10 ani. Unul dintre motive îl reprezintă și presiunea pe care responsabilitățile o pun pe umerii purtătorilor de halate albe.

Asistenții medicali primesc o gură de aer în lupta lor pentru a le fi recunoscute drepturile. Deși este vorba doar de un pas mic în această direcție, administrațiile locale încep să lanseze oferte cât mai atractive pentru cei care veghează asupra sănătății pacienților. Un exemplu îl constituie o comună din Lofoten, care asigură asistenților medicali un salariu cu până la  40.000 coroane mai mare decât media normală în Norvegia. Este vorba despre comuna Vestvågøy. 

Greva din această vară n-a adus victoria așteptată

De-a lungul timpului, leafa asistenților medicali a generat discuții în întreaga țară. Nici greva generată de aceștia în urmă cu puțin timp nu a avut succes. Rezultatul? Rămâne la latitudinea comunelor cât vor câștiga în plus purtătorii de halate albe. 

20.000 de coroane pentru un nou angajat, 40.000 pentru unul mai vechi

Unele administrații locale au făcut deja primii pași în acest sens. Este cazul comunei Vestvågøy, care a semnat o înțelegere cu reprezentanții asistenților medicali. 

Tariful de început pentru cei care au grijă de sănătatea pacienților crește cu 20.000 de coroane peste tariful general. De altfel, aceasta ar trebui să fie remunerația pentru toate cadrele medicale din întreaga țară. Cei care au lucrat puțin în comună vor primi chiar mai mult la vremea chenzinei. În funcție de vechime, se poate ajunge chiar la 40.000 de coroane. 

Nadă atât pentru nou-veniți, cât și pentru a păstra angajații actuali

În special în districte, o astfel de ofertă poate însemna mult.  Nu numai pentru cei care se mută în comună, dar și pentru cei care lucrează deja aici. 

“Salariul este important și suntem nevoiți să recunoaștem asta. Asistenții medicali reprezintă una dintre categoriile profesionale care abia dacă au luat parte la greve și asta afectează salariul. Este important ca angajatorii să recunoască totuși competențele asistenților medicali”, declară Kim-Remi Sandvær, liderul sindical al asistenților medicali din Vestvågøy.

Primarul din Vestvågøy, Remi Solberg, spune că oferta a venit ca urmare a faptului că este nevoie de asistenți medicali în comună. Solberg speră că noul salariu va crește atractivitatea comunei atât pentru angajații actuali, cât și pentru viitorii angajați. 

“Salariul este important atât pentru a recruta, cât și pentru a păstra asistenții medicali cu experiență”, declară primarul.

Salariile trebuie să crească în toată țara, spun sindicaliștii

Kai Øivind Brenden este liderul adjunct al Sindicatului asistenților medicali. Este foarte mulțumit de noutăți. Luptele viitoare trebuie să se desfășoare pe o scenă mai mare, la nivel național, crede el. 

“Cele mai mari probleme sunt în comunele-district. Dacă vrem să rezolvăm problema aceasta în întreaga țară, trebuie să îmbunătățim condițiile la nivel central. Sper că acesta este un semnal clar că trebuie să creștem salariile asistenților medicali, până în 2022”, este de părere liderul sindical. 

Prea mulți spun adio meseriei după nici 10 ani

Tot Brenden afirmă că nu e de ajuns ca leafa cadrelor medicale să fie majorată. Este demonstrat că unul din cinci asistenți medicali renunță la profesie după maxim 10 ani. Unul dintre motive îl reprezintă suprasolicitarea în ceea ce privește responsabilitățile primite. 

”Comunele și ceilalți angajatori trebuie să schimbe condițiile pentru a reduce presiunea și pentru a întări ajutorul în ceea ce privește serviciile. Astfel devine posibil ca mai mulți asistenți medicali pot munci până se pensionează”, sugerează Brenden. 

Facultățile de asistență medicală prosperă

Directorul KS, Tor Arne Gangsø, spune că acest lucru poate fi unul dintre multele contribuții care ar rezolva provocările ce apar în viitor în ceea ce privește recrutarea. 

“Sistemul salarial în sectorul comunal lasă loc de mai bine, atât local, cât și central. Că se pune presiune pe asistenții medicali nu e o surpriză. Mai multe comune vin cu diferite soluții pentru a acoperi o nevoie. Din fericire, observăm că cererea este mare în ceea ce privește cei care studiază pentru a deveni asistenți medicali”, menționează directorul KS.

Articolul original poate fi citit accesând linkul https://www.nrk.no/nordland/vestvagoy-i-lofoten-gir-sykepleiere-opptil-40.000-kroner-mer-i-lonn-1.15590526?fbclid=IwAR1RXrqUJ6lbmwTE31uHaZt1p5DKIkVg_rLBdPEn617MhKE-E9stRYYBIZk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.