Despre

Dacă ai ajuns pe acest site înseamnă că:

1. Vrei să lucrezi ca asistent medical în Norvegia, dar nu știi prea bine ce presupune asta. Care sunt documentele necesare pentru a intra în legalitate? Ce taxe trebuie plătite? Ce slujbe sunt disponibile? Care sunt cerințele angajatorilor? Cât costă închirierea unei locuințe?

2. Analizezi mai multe oportunități de angajare, nu ești decis încă, dar iei în calcul varianta unui job în Norvegia. În acest caz, ai vrea să știi cât ai putea câștiga, cât te-ar costa să locuiești acolo și care sunt cerințele de angajare.
Pentru ambele variante, site-ul oferă informații complete, direct din sursele oficiale (NAV.no-echivalentul ANOFM, SAFH.no-echivalentul Ordinului Asistenților Medicali din România etc). În plus, aici ai acces la cele mai noi oferte de locuri de muncă, publicate pe site-urile instituțiilor mai sus amintite sau pe site-uri de profil). Anunțurile sunt traduse în română.

Pentru a-ți face o imagine completă, site-ul aduce și informații generale legate de marile zone ale Norvegiei. Așa poți afla unde este mai cald în timpul anului sau, dimpotrivă, unde este mai frig. Tot aici sunt prezentate zonele cu o salarizare mai bună sau mai proastă și în care chiriile sunt mai mari, sau mai mici.

În acest moment, nu există nici un site care să condenseze și să grupeze astfel de informații, iar prezenta inițiativă își propune să suplinească această lipsă. Informațiile vor fi completate de un forum în care îți vei putea expune  nelămuririle și în care vei putea primi un răspuns direct de la cei care au trecut prin aceeași experiență.

Mai mult, vei avea acces la articole din presa norvegiană, selectate în funcție de impactul lor asupra vieții tale de imigrant în Norvegia.

Mult succes!