Unde vă puteți găsi mai ușor de lucru în Norvegia ca asistent medical?

Principalele regiuni ale Norvegiei

Principalele regiuni ale Norvegiei

Bergen și Oslo sunt pe primele locuri când vine vorba de oferte de muncă. La polul opus se află zonele situate aproape de Polul Nord. Îngrijirea bătrânilor și psihiatria concentrează cea mai mare parte a cererilor angajatorilor.

 

Dacă sunteți asistent medical și vă căutați un loc de muncă în Norvegia, cu siguranță v-ați întrebat spre ce zone să vă îndreptați pentru a avea mai multe șanse de a semna contractul dorit. Ca orice capitală, Oslo deține primul loc în ceea ce privește numărul posturilor vacante. Din 158 de locuri de muncă vacante în ultima lună pentru asistenți medicali, 39 aparțineau angajatorilor din capitala norvegiană. Și, pentru că numărul celor dornici să lucreze în spitalele sau centrele de îngrijire din Oslo depășește cu mult oferta locurilor disponibile, vă puteți îndrepta atenția spre zonele apropiate capitalei. Unul dintre cei mai mari angajatori este Spitalul Universitar Akershus, situat în Lørenskog. Aici sunt libere 32 de posturi.

În top urmează Bergen, cu 32 de locuri vacante. Și aici numărul celor care ar dori să lucreze ca asistent medical într-unul dintre numeroasele centre de îngrijire sau în Spitalul Universitar Haukeland este impresionant. Iar cerințele angajatorilor sunt pe măsură. Dacă în orașe mici este acceptat un nivel bun al limbii norvegiene, în Bergen sau în Oslo este solicitat, uneori, chiar și Bergen test-ul. Astfel de cerințe sunt rare, însă.

În coada topului se află Finmark, cu doar un post vacant, Aust-Agder și  Nord-Trøndelag cu două posturi libere.

Geriatria și psihiatria, cele mai căutate specializări

Pentru a avea mai multe șanse să semnați un contract cu un angajator n-ar fi rău să luați în calcul domenii precum geriatria și psihiatria. Din 158 de anunțuri publicate în ultima lună pe cel mai mare site de anunțuri din Norvegia, finn.no, 30 sunt în domeniul îngrijirii vârstnicilor și 19 în domeniul psihiatriei. Și domeniul terapiei intensive are oarecare greutate, din această zonă provenind 11 locuri libere. În ceea ce privește chirurgia, 10 posturi sunt rezervate blocului operator. Asistenții medicali specializați în domeniul oncologiei au la dispoziție trei locuri, la fel ca și moașele, iar cei specializați în pediatrie, cinci locuri.

Calitățile personale primează

Ce i se cere unui asistent medical pentru a fi angajat? Pe lângă experiență (dacă este cazul, dar nu e o cerință obligatorie mereu), spirit de echipă, implicare profesională și independență în rezolvarea sarcinilor de lucru. Mai mult, un asistent medical trebuie să fie un bun comunicator, să relaționeze bine atât cu pacienții și rudele acestora, cât și cu colegii în mijlocul cărora își desfășoară activitatea. Păstrarea unei atitudini pozitive și o condiție fizică bună sunt și ele cerințe pe care angajatorii ar dori să le bifeze în dreptul viitorilor angajați.

În ceea ce privește limba, cei care și-au făcut imaginat că engleza este suficientă pentru început se înșeală. Toți angajatorii, fără excepție, vor ca asistenții medicali să cunoască limba norvegiană. Dacă unii acceptă un nivel bun al limbii, în orașele mari este necesară dovada obținerii certificatului aferent nivelului B2 și chiar a Bergen test-ului (echivalentul DALF sau Cambridge).

!!! Site-ul www.asistentmedicaliinnorvergia.ro nu este agenție de recrutare și nu intermediază angajarea pentru posturile vacante publicate. Persoanele interesate pot contacta în mod direct angajatorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.