Despre Norvegia

NorvegiaMunca e taxată, în medie, cu 33,7%. Comparativ, în România media e de 43%. Cumpărăturile sunt mai ieftine în Suedia, în care poți ajunge rapid, într-o oră, dacă locuiești în Oslo, de exemplu. Prețurile, în Norvegia, sunt mari. În 2011, de exemplu, erau cu 51% mai mari decât media UE.

Norvegia este regat, are aproximativ cinci milioane de locuitori și o suprafață de 385.199 kmp. Ziua națională se sărbătorește pe 17 mai. Moneda este coroana norvegiana, NOK.

Norvegia nu este membru al Uniunii Europene, dar face parte din Zona Economică Europeană.

Religia este majoritar protestantă, însă nu este îngrădit nici un cult. Fiecare este liber să se exprime, atâta timp cât nu e vorba de acte extremiste.

Limba oficială este norvegiana, respectiv bokmal. Mai există însă două variante, nynorsk și sami, ambele acceptate ca fiind oficiale. Ultima se vorbește cu precădere în Troms și Finnmark. Chiar dacă pentru un străin e dificil să înțeleagă ultimele două limbi, doi norvegieni se înțeleg ușor.

Clima- În nord, în apropierea Cercului Polar, este foarte frig. Aici pot fi văzute aurorele boreale și nopțile albe. Cum mergi spre Sud, e mai cald.

Stilul de viață norvegian pune accent pe valorile familiei, sporturi și activități în natură.