Și norvegienii încep să se sature de cerșetorii români

“Flămânzi” în Norvegia, proprietari de palate în România

țiganii români “nivelează” drumul conaționalilor care vor să lucreze cinstit în Peninsula Scandinavă * canalul norvegian de televiziune TV2 a prezentat zilele trecute un reportaj despre mafia bandelor de cerșetori, pornind de la un articol publicat în Daily Mail * fiind vorba de o națiune tolerantă cu alte religii și culturi, acest lucru ridică semne de întrebare asupra viitorului imigranților români

  • cersetoare in oslo

 

Pericolul palatelor țigănești, finanțate de mafia crimei aici, în Vest, poate deveni acut. Nu au autorizație de construcție și nu prezintă nici o siguranță pentru a locui în ele. Palatele imense riscă să fie demolate.

Cu greu ai putea găsi un contrast mai mare decât viața aspră a cerșetorilor români, care-și duc traiul la colțurile străzilor norvegiene și “turnurile Eiffel” ridicate de aceștia în țara de baștină.

Finanțate din veniturile obținute prin activități criminale, de către membrii rețelelor din Occident, imensele castele din Hunedoara sunt de fapt un kitsch. Palatele reprezintă simbolurile bandelor criminale din Europa de Vest, potrivit Daily Mail.

Iar articolul aduce în prim-plan poze cu palatele țigănești, cu legende de tipul “Visul American: Se pot vedea modele miniaturale ale Statuii Libertății” sau “Această casă reproduce Turnul Eiffel, având încrustate simboluri ca dolarul american”. Nu lipsesc poze cu conationalii nostri, langa masini extravagante si foarte scumpe.

 Plătești impozitul, scapi de grija autorităților

Autoritățile locale cred faptul că aceste castele, în cea mai mare parte construite ilegal, sunt pure capcane ale morții. Așadar, acum excavatoarele trebuie să curețe monstruoasele case. În orice caz, primarul orașului face ceea ce vrea. Poliția locală crede că cele mai multe dintre casele pe care le vedeți în imagini au fost finanțate prin activități criminale în străinătate.

Nu e nici un secret faptul că multe dintre aceste proprietăți sunt plătite cu rodul infracțiunilor. Totuși, pentru că nu se poate vorbi de încălcarea legii în România, nu putem face mare lucru, a declarat un reprezentant al Poliției din București pentru Daily Mail .

Acum, angajații primăriei în Hunedoara au constatat că peste 50 de astfel de case uriașe, ridicate în tot orașul, nu au primit autorizație de construcție. Și nu se oprește totul aici. Mulți proprietari din zonele Chizid și Hadat nu au facut nici un demers pentru a-și ridica aceste case de vis. Curtea locală de Conturi ne-a recomandat să găsim o soluție prin care proprietarii acestor case să respecte legea și să plătească impozitele, a declarat primarul Viorel Arion.

Dar procesul de demolare va dura un timp, a continuat el.

Românii se minunează de ideile trăsnite ale “arhitecților” romi

Potrivit ziarului britanic, violențele din partea țiganilor au început în urmă cu un deceniu. Vilele au decorațiuni agresive, inclusiv modelele pompoase precumTurnul Eiffel și Statuia Libertății de pe acoperișuri.

“Șoferii care trec pe aici opresc mereu și se holbează. Rămân mereu uimiți de ideile pe care le-au avut proprietarii caselor”, spune Vasile, vecin cu locuitorii uneia dintre aceste construcții.palat tiganesc in hunedoara

 

Autoritățile române ridică neputincioase din umeri în fața alianței hoților

Conform polițiștilor, este foarte dificil să investighezi criminalitatea transnațională. Bandele de cerşetori, hoţii de buzunare şi hoții de fier vechi sunt mână în mână în străinătate, precizează reprezentantul Poliției, citat de Daily Mail.

“Țiganii au fost persecutaţi şi discriminați în România timp de sute de ani. Când ţara a devenit membru al Uniunii Europene şi frontierele s-au deschis, au fost mulţi români care au călătorit peste hotare. Dar nu toți au avut intenții cinstite. Fiscul ar trebui să investigheze proprietarii acestor palate mai îndeaproape şi arhitecții locali ar trebui să examineze dacă grandioasele clădiri îndeplinesc cerinţele de bază privind securitatea”, a declarat ofiţerul de poliţie.

Articolul original poate fi găsit urmând linkul http://www.tv2.no/2014/06/14/nyheter/romania/5703404

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.