Norvegienii muncesc mai puțin decât alții pentru mâncarea lor

norvegieni la cumparaturi

norvegieni la cumparaturi

Norvegienii muncesc mai puțin decât alții  pentru mâncarea lor

 

  • Coșul săptămânal poate fi umplut după mai puțin de două ore petrecute la serviciu
  • În același timp, și bugetul alocat alimentelor este mai mic, comparativ cu locuitorii altor state

 

Norvegienii nu trebuie să lucreze prea mult pentru a-și permite să plătească mâncarea pe o săptămână. Potrivit unei analize comparative de preț realizată de publicația VG, scandinavii ai căror capitală este în Oslo sunt printre europenii care lucrează cel mai puțin pentru hrana lor.

Conform ziarului, norvegienii trebuie să lucreze doar o oră și 48 de minute pentru a-și permite hrana pe o săptămână. Locul doi este ocupat de elvețieni, care prestează pentru același scop două ore și trei minute. Austriecii încheie topul. Locuitorii din această țară au nevoie de trei ore și 39 de minute de muncă pentru a-și permite același coș de mâncare.

Principalul motiv îl reprezintă ora de lucru, mai bine remunerată în  Norvegia decât în restul Europei. Potrivit Eurostat, plata salarială pe oră este cu 57 procente mai mare decât în celelalte 10 state analizate. Raportul Eurostat arată, de asemenea, că norvegienii folosesc pentru mâncare doar 13,3% din cheltuielile de uz casnic, în timp ce italienii, de exemplu, cheltuiesc 14,2 procente.

 

Articolul original poate fi găsit pe http://www.norwaypost.no/index.php/news/latest-news/29774

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.