Lista celor mai prost văzute spitale norvegiene

 • Østfold, spitalul încadrat cel mai prost trei ani la rând

  Østfold, spitalul încadrat cel mai prost trei ani la rând

  conform unui sondaj realizat în rândul a 13.000 de bolnavi, în 2013, codaşe sunt spitalul  Østfold, clinica Hammerfest, spitalul Haugesund şi Spitalul Universitar Haukeland * studiul este realizat de Centrul Naţional de Evaluare a Sănătăţii

 

Spitalul Østfold, din Fredrikstad, clinica Hammerfest, precum şi spitalele Haugesund şi Haukeland sunt unităţile medicale de care ale căror servicii pacienţii nu sunt mulţumiţi. Conform unui sondaj naţional realizat de Centrul pentru Evaluarea serviciilor de sănătate, spitalele de mai sus sunt cele aflate la coada clasamentului în ceea ce priveşte bunăstarea pacientului. Chestionarul a fost completat de peste 13.000 de pacienţi, în 2013 şi a fost preluat de publicaţia online Nettavisen. Sondajul a fost efectuat pentru prima dată în 2006 şi, din 2011, apare în fiecare an.

Experiențele pacienților sunt rezumate în zece categorii: informații, personal de asistenţă medicală, medici, organizare, protejarea familiilor pacienţilor, standardele spitalului, servicii, interacţiune, timp de aşteptare, siguranța pacienților.  Pacienții au răspuns la 56 de întrebări. 13.594 de pacienţi au răspuns la sondaj, în 2013, oferind o rată de raspuns de 58%.

 

Østfold, clasificare negativă trei ani consecutiv

Coordonatorul centrului de evaluare, Anne Mette Bjerkan, nu înţelege de ce spitalul Østfold este clasificat atât de prost în sondaj.

“Østfold a rămas la același nivel, în timp. Spitalul nu prezintă nici o tendință de îmbunătăţire faţă de experienţele neplăcute raportate de pacienţi din 2011 încoace. Acest lucru poate indica faptul că spitalul nu a lucrat în mod sistematic pentru a îmbunătăți experiența pacientului”, a declarat Bjerkan pentru Nettavisen.

Încadrarea spitalului Østfold în categoria celor mai proaste, comparativ cu media naţională, are legătură cu personalul de asistenţă medicală, serviciile medicale, cu modul în care sunt primite rudele, cu organizarea, curățenia, standardele şi cu mâncarea pe care o primesc pacienţii în spital. Directorul administrativ al Spitalului Østfold, Just Ebbesen, nu este deosebit de încântat de rezultat.

“Acest studiu nu e nici un titlu de glorie pentru noi. Studiul va fi discutat în echipa de management. Și eu nu sunt fericit că am marcat prost pe un studiu privind satisfacţia pacientului”, a spus Ebbesen într-o altă publicaţie citată de Nettavisen, Fredriksstad Blad.

 

Etichete negative şi în vestul ţării

Pe locul 2 în acest top negativ se află clinica Hammerfest. Aceasta stă mai rău decât media naţională la şase indicatori diferiţi. Este vorba de contactul cu personalul de asistenţă medicală, de informațiile furnizate, de serviciile medicale, de organizare, precum şi de standarde și interacţiune.

Şi pacienţii spitalizaţi în spitalul Haugesund au raportat experiențe mai neplăcute decât media națională. Acestea vizează personalul medical, organizarea muncii în spital și standardul spitalului. La aceleaşi capitole stă prost şi Spitalul Universitar din Haukeland. Aici puteți vedea rezultatele pentru toate spitalele din țară: http://www.kunnskapssenteret.no/publikasjoner/pasienterfaringer-med-norske-sykehus-i-2013resultater-for-de-enkelte-sykehus

 

Numai plusuri pentru alte spitale 

La polul opus se află spitalul privat Helse Sør-Øst, spitalul Lærdal, clinicile Glittre, Feiring şi Rjukan. Acestea au primit

câte una, două si chiar trei stele, cu plus, la categoriile personal medical de asistenţă, medici, informaţii, rude, organizare şi standarde.

 

Articolul original poate fi găsit  urmând linkul: http://m.nettavisen.no/nyheter/disse-sykehusene-synes-pasientene-er-darligst-i-landet/8485366.html

5 comentarii la “Lista celor mai prost văzute spitale norvegiene

 1. Intoarcere: Sute de asistenţi ţintesc acelaşi post | Asistent medical in Norvegia

 2. vasi

  As vrea sa știu ce salariu ia un asistent medical generalist licențiat în 2009 cu experiență în Oncologie 3 ani și 7 luni și alta experiență într-una cămin de copii abandonați cu handicap neuro psihic și motor și a altor copii sănătoși din același camin. Va rog răspundeți la adresa de email xyz_pqrs10@yahoo.com.
  cu mulțumiri anticipate și respect
  o asistenta medicala interesata de a munci în Norvegia

  1. asistent Autor postare

   Buna ziua! Salariile difera de la angajator la angajator, de la numarul de ore lucrate etc. Pt o norma intreaga, in medie, salariul brut lunar este de 3.800+4000 de euro.

  1. asistent Autor postare

   In cazul acesta, intrati pe site, la rubrica Pasi de urmat, vedeti care sunt pasii si…succes! Si rabdare, bineinteles!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.