De ce Norvegia este unul dintre cele mai frumoase locuri de pe pământ

• Luminile Nordului, soarele de la miezul nopții și fiordurile sunt câteva dintre motive
• Dreptul public permite accesul cu cortul pe orice teren, cu condiția să fie marcat drept necultivat

Huffington Post a publicat de curând o serie de articole, intitulate “25 motive pentru care Norvegia este cel mai grozav loc de pe pământ”. Țara scandinavă este, fără îndoială, una dintre cele mai frumoase destinații turistice. Este locul cu cele mai multe minuni naturale pe care putem conta, are orașe uimitoare, o istorie fascinantă și un popor cu adevărat fericit, notează autorii publicației amintite. Norvegia nu e ieftină. Dar merită, potrivit acestora.
Iată topul primelor 25 de destinații, ilustrate cu poze. Printre ele se numără:
1. Hornindalsvatnet – cel mai adânc lac din Europa
2. Fiordurile norvegiene
3. Soarele de la miezul nopții
4. Luminile Nordului
5. Schiatul varaMidnight_sun

Huffington Post, de asemenea, menţionează legea specială norvegiană, numită „allemannsrett”. Tradusă literar, această expresie înseamnă “drepturile tuturor oamenilor”. Este “libertatea de a călători”, dreptul public, care permite accesul pe toate terenurile necultivate.
Acest lucru înseamnă că poți pune cortul sau poți merge să te plimbi pe orice teren marcat drept necultivat. De asemenea, sălbăticia este permisă peste tot. Această mica regulă este grozavă, pentru că există o mulțime de locuri frumoase de văzut și prea puține bariere care să te oprească.

Articolul original poate fi citit pe http://www.norwaypost.no/index.php/travel-public-transport/29426-why-norway-is-the-greatest-place-on-earth

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.